Reflektion av fina ord

Fina ord som media ständigt använder för våld, mord , maktmissbruk, slakt och oskyldigt dödande kallas det för humanitär intervention, fredsbevarande insatser, kirurgisk bombning , precisions bombning eller kampen för frihet. Dessa ord har vi blivit matade med under en längre tid utan att kanske riktigt reflektera över dess innebörd.

Att människor precis som du och jag runt om i världen vaknar till flyganfall “kirurgiska bombningar” utförda av ockupationsmakten och sover med oroligheten av att snart kunna fälla tårar för en förlorad vän eller själv bli den som tårar fälls för, är ett faktum. Miljontals människor desperat försöker finna lösningar för att få mat för dagen, samtidigt som vi i våra trygga hem vräker i oss mat för att sedan mätta och belåtna tycka och tänka som vi vill om den rådande situationen i världens alla hörn.

Att en tidig morgon gå ner till affären för att handla inte farligt i sig, men tänk att se en pansarvagn rullande framför Ica, den affär man tryggt under flera år inhandlat mat. Tanken att en pansarvagn står mellan mataffären och en själv är upprörande i sig, men att nationen inte har makten att avlägsna pansarvagnen är mer än uppretande. Att sedan en hel värd ser på är rent löjligt. Paradoxen mot människans “demokratiska” natur är att en hel värld skådar orättvisa handlingar utan att vidta åtgärder. Detta är ett faktum i flera länder idag.

Naturen styrs av lagar som inte ändrar sig av föra att passa våra behov och bekvämligheter. Eftersom vi människor också är delar av naturen gäller samma lagar då vi agerar. Om vi bombar människor så sprängs de, kulor dödar, våldtar ni någon så skadar ni denna människa svårt. Inga ord i världen kan rättfärdiga dessa grymmheter oavsett vad man kallar det för.

Fina ord är inte alltid så fina.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: